Viswater

Gelderse IJssel

Gelderse IJssel:

Omschrijving viswater:
Vanaf de Geldersche Toren nabij Spankeren (km 913.700) stroomafwaarts tot aan de zuidkant van Kampen (km 993.800).

Viswateren Deventer Hengelsport Vereniging

Viswateren Deventer Hengelsport Vereniging:

Lijst van wateren DHV

Wateren waar ook nachtvissen is toegestaan. (alleen met nachtvisvergunning vereniging!)

1)Veenoordskolk: Is te bereiken via de Teugseweg en staat in open verbinding met de IJssel.
2)Teugsekolk: Is gelegen naast de Veenoordskolk
3)Bolwerkskolk: Gelegen aan overzijde van de IJssel tegenover de Bolwerksmolen.
4)Bergweidekolk (Kweekvijver): Gelegen ten Oosten van de Noorwegenstraat.

Overige wateren van de DHV. (Nachtvissen is hier niet toegestaan!)

5)Zandwetering nr.32 (gedeeltelijk): Vanaf de Schapenzandweg te Diepenveen tot aan de Spanjaardsdijk te Schalkhaar links en rechts gelegen aan de Raalterweg.
6)Zandwetering nr.340-343 (gedeeltelijk): Oostelijk van het Overijsselskanaal, daarna in zuidoostelijke richting via de Oerdijk (nabij de Nieuwe Dijk) tot 2 zijtakken buurtschap gooiersmars.
7) Hoofdwatergang nr.95: Buurtschappen Baarlemars, Linderenk en de Koerkampshoek richting Bathmenseweg van de kerk van Lettele.
8)Soestwetering nr.429: Oostelijk van het Overijsselskanaal in de richting tot aan de Spanjaardsdijk en vervolgens 120 meter langs de Spanjaardsdijk in noordelijke richting tot aan de duiker in de weg.
9)Soestwetering nr.426: Westelijk van het Overijsselskanaal van de Avervoordsedijk in de oostelijke richting tot aan het Overijsselskanaal.
10)Hoofdwatergang nr.92: Oosterlijk van het Overijsselskanaal evenwijdig aan en ten zuiden van de Marsmansweg.
11)Aansluiting Wetering aan nr.92: Aansluitend aan watergang 92 over een lengte van 2 km tot aan het punt waar deze watergang een haakse bocht maakt in oostelijke richting.
12)Watergangen op Kloosterlanden: Betreft het gehele industrieterrein Kloosterlanden.
13)Zijtak van 16 nr.951: Westelijk van de Kalverbeldsweg Zuidelijke, Oostelijke en vervolgens weer Zuidelijke richting tot de Oerdijk.
14)Wateren in de wijk Groot Douwel: Omvatten de gehele wijk.
15)Wateren in de wijk Blauwenoord: Omvatten de gehele wijk behalve het water gelegen tussen het Wilgenhaantje en het Schrijvertje.
16)Wateren in de wijk Colmschaterenk: Omvatten de gehele wijk.
17)Vijver gelegen aan de Herman Boerhaavelaan: Tussen de Raalterweg en Louis Pasteurstraat en de vijver aan andere zijde van de Herman Boerhaavelaan tussen het Wezenland en de Raalterweg.
18)Vijvers: Gelegen aan de J. v/d Vondellaan en de Sportveldenlaan.
19) Wateren in de wijk Bramelt: Omvatten de gehele wijk, nabij de Gelderse Roos, Hazelaar, Jasmijn, Egelantier, Esdoornlaan.
21)Wateren in de wijk Essenerveld: Omvatten de gehele wijk. Vanaf de Salomonszegel naar het het Esdoornpad en in het verlengde van het Esdoornpad langs de Somervaart.
22) Oude Zandgat te Wilp: Vanaf het nieuwe Zandgat ong. 10 min. stroomopwaarts langs de IJssel.

Opm: In samenwerking met T.O.G Apeldoorn, Wilp en Ons Belang Zutphen is het toegestaan om in de bovengenoemde wateren met 2 hengels te vissen onder de zelfde voorwaarden.

**Let op: In samenwerking met Sportvisserij Oost-Nederland zijn de volgende Deventer wateren nu in de landelijke lijst opgenomen:

1)** Oude Holterbad: Is te bereiken via de Deltalaan.
2)** Rielerkolk.
3)** Douwelerkolk.
4)** Wateren in de wijk de Vijfhoek/Spikvoorde.
5) ** Wateren Rivierenwijk: gelegen aan de Maasstraat.
6) ** Jan Luykenkolk.
7) ** Jachthaven/Rembrandtkade/Zandweerdsplas.
8) ** Singel.
9) ** Wateren gelegen aan de Hobbemastraat.
10) ** Kieftenbeltkolk.
11) ** Basiskanaal: 1e,2e en 3e havenarm.
12) ** Buitengracht.
13) ** Molenkolk (Diepenveen)
14) ** Schimmelpennincksingel (Diepenveen)
15) ** Voorhaven aan de Mr. De Boerlaan vóór de sluis.